Medical specialists Provita - Mammography

Cand trebuie sa vii la Centrul de Diagnostic al Sanului?


1. pentru controlul anual
2. ai descoperit o umflatura la san la autoexaminarea sanilor
3. ai o scurgere mamelonara anormala, mamelonul retractat, o zona de piele cu aspect de coaja de portocala, dureri in axila
4. control postoperator
5. ai antecedente familiale de cancer de san sau ovarian
6. ai un nodul deja diagnosticat care ridica o suspiciune

Ecografia mamara reprezinta o metoda imagistica care functioneaza cu ultrasunete cu ajutorul careia putem diagnostica afectiunile mamare.

Avantaje:

- este neinvaziva, nu iradiaza, este nedureroasa si poate fi efectuata ori de cate ori este nevoie
- poate fi efectuata la orice varsta, femeilor gravide sau care alapteaza
-este preferata in cazul inflamatiilor sanului (mastite, abcese mamare sau traumatisme mamare recente)

Este o metoda complementara mamografiei fiind indicata in special pentru sanul dens.
Se face in general ca si control o data pe an cu exceptia situatiilor in care este recomandat sa se faca mai devreme la cateva luni, de exemplu.Breast Volume Navigator(BVN)


BVN sau sistem automat pentru ecografie cu sonda manuala destinat pentru examinari rapide, corecte si precise ale sanului.


Capacitatea de a localiza leziunile mamare s-a demostrat a fi un pas esential in depistarea  precoce , diagnosticarea si tratarea cancerului de san .
Avantajele clinice ale BVN se bazeaza pe capacitatea acestuia de a oferi imagini cu informațiile necesare pentru a maximiza capacitatea unui medic de a evalua leziunile mamare si de a minimaliza nevoia de a reveni pentru alte analize.
Prin urmare , este de asteptat ca folosind BVN in combinatie cu un sistem ecografic  sa se obtina imagini prin care creste precizia si reproductibilitatea pozitiilor leziunilor mamare .
BVN este o solutie integrata , eleganta care respecta protocoalele existente pentru care este nevoie de un minim de training.
BVN este conceput  ca aplicatie pentru procesarea imaginilor ecografice pentru san in 3D si este destinat radiologilor si chirurgilor.
BVN este destinat pentru a fi folosit pe langa mamografie pentru scanarea ecografica a sanului in modulul B cu o sonda liniara automata.
Acest dispozitiv nu este destinat pentru a fi folosit cu scopul de a inlocui screeningul prin mamografie.


Cum functioneaza BVN

BVN se integreaza cu sistemele ecografice de diagnostic
BVN permite afisarea pozitiei sondei ecografice pe san in timp real, permitand operatorului sa se concentreze pe analiza imaginilor ecografice.
Miscarea pacientei si a sanului in timpul examinarii sunt inregistrate cu exactitate, pentru a evita erorile care pot impiedica gasirea unei leziuni mici pentru diagnostic sau tratament.

Cartografierea precisă a leziunilor mamare în imagini cu ultrasunete duce la imbunatatirea diagnosticului si a tratamentului in cancerul de san prin :

- Gasirea leziunilor detectate anterior pentru examene sau biopsii ulterioare
- Corelarea cu alte modalități de diagnostic,  cum ar fi RMN sau mamografii
- Planificarea pentru tratamentul chirurgical sau radioterapie

Mamografia digitala cu tomosinteza

Incidenta cancerului mamar a crescut in ultimii ani, 1 din 6 cazuri aparand la femei cu varsta cuprinsa intre 40-49 ani.
Mamografia digitala cu tomosinteza este cea mai evoluata metoda de diagnostic indicata femeilor incepand cu varsta de 40 ani pentru depistarea precoce a cancerului mamar.

TOMOSINTEZA este o metoda de diagnostic care consta in scanarea sanului din diverse unghiuri , prin rotatia tubului lateral de acesta, dupa care sistemul reconstruieste sectiuni de 1 mm grosime prin intreg sanul.
Comparativ cu mamografia clasica, analogica,  tomosinteza prezinta urmatoarele avantaje:
-poate decela leziuni mici, infracentrimetrice chiar si in sanul dens datorita claritatii imaginii si lipsei suprapunerii tesutului glandular
-vizualizeaza cu acuratete focarele de microcalcificari, acestea fiind semne precoce de neoplasm mamar si pe care ecografia  nu le poate identifica
-reduce fals pozitive la mamografia clasica
-reduce doza de iradiere comparativ cu mamografiile repetate in vederea obtinerii unui diagnostic corect
-reduce durerea data de compresia sanului


Sistemul Mammomat Inspiration de la Siemens - Prime Technology
- asigura imagini de inalta calitate datorita detectorului aSe
- reduce doza de radiatii cu 30 % fara a compromite calitatea imaginii, optimizeaza imaginea reducand radiatia imprastiata .
- este prevazut cu High Definition Breast Tomosinthesis pentru tomosinteza, Stereotactic Biopsy pentru biopsie si Synga Breast Care – statia de prelucrare a imaginilor obtinute .

Fotografii

Online Programming